Choď na obsah Choď na menu

Ex-Manchester United-aanvoerder Roy Keane is 'verdrietig' bij 4-0'

Liverpool overklast Manchester United dinsdagavond grondig op Anfield, met hun 4-0 overwinning, waardoor ze naar de eerste plaats in de Premier League gaan voor Manchester City.

De bezoekers die een goedkope voetbalshirts droegen, werden op Anfield overklast, met een Mohamed Salah-double en doelpunten van Sadio Mané en Luis Diaz die een 4-0-overwinning behaalden die, in combinatie met Liverpool's vernietiging van United op Old Trafford in oktober, de totale score voor het seizoen tussen de zijkanten naar 9-0.

De thuisploeg begon uitstekend en stond al na vijf minuten op voorsprong, waarbij de herschikte verdedigingsstructuur van Manchester United werd gepakt door een bal aan de rechterkant.

Halverwege de vroege periode werd de voorsprong verdubbeld, waarbij Joel Matip met Liverpool voetbalshirts en Diaz op het middenveld samenkwam voordat een doorgeklikte bal van Sadio Mané Salah voor zijn eerste clubdoelpunt sinds 12 maart zorgde.

Die twee wedstrijden illustreren de enorme kloof in kwaliteit tussen de twee rivalen en voormalig United-aanvoerder Keane die een goedkope voetbalshirts droeg - die tijdens zijn tijd daar zeven Premier League-titels en een Champions League won - was overweldigend teleurgesteld over de ondergang van zijn voormalige club .

Met een kwart van de wedstrijd gespeeld werden de bezoekers met goedkope voetbalshirts weggeblazen. Ze zagen de bal amper en het voelde als een kwestie van tellen hoeveel Liverpool er zou scoren, in plaats van of United een weg terug in de wedstrijd zou vinden." ziel, geen leiders, ze missen echte kwaliteit, zeiden bezoekers.

Liverpool beleeft nu een ongeslagen reeks van 13 wedstrijden in de Premier League, de langste actieve reeks in de top-5 van Europa en de langste voor de Reds sinds een reeks van 27 wedstrijden tussen augustus 2019 en februari 2020