Choď na obsah Choď na menu

Tottenham verslaat 10-man Arsenal in derby in Noord-Londen

Tottenham Hotspur boekte een comfortabele 3-0 overwinning op Arsenal in de Noord-Londense derby om hun top vier hoop levend te houden.

De Spurs waren waardige 3-0 winnaars, hun eigen uitmuntendheid geholpen door Arsenal dat onhandig op de zelfvernietigingsknop sloeg, vooral toen verdediger Rob Holding Son Heung-min een fout maakte toen hij al een gele kaart had en zijn team een ​​doelpunt achterstand na 33 minuten.

Kane met Tottenham Hotspur voetbalshirts zette Spurs op voorsprong in de 22e minuut met een zenuwslopende strafschop voordat Holding twee gele kaarten kreeg omdat hij Son Heung-min probeerde op te winden. Arsenal-fans kunnen klagen over de straf, maar ze kunnen niet over die rode kaart op Houden.

Zoon met goedkope voetbalshirts scoorde vervolgens zijn 21e Premier League-doelpunt van het seizoen twee minuten in de tweede helft om het resterende gevaar uit het spel te halen

Het is echter niet verrassend dat het de Spurs waren die de meeste bal hadden, en Ramsdale met een goedkope voetbalshirts maakte een prima redding om Emerson Royal op het uur te ontzeggen.Dit was een nacht van niet aflatende ellende voor Arsenal in een omgeving waar hun strijd wordt genoten meer dan enig ander.

Elk vooruitzicht op een comeback van een Arsenal goedkope voetbalshirts werd gedoofd toen Son een derde en zijn 21e van het seizoen in de tweede helft schoot, toen de als vijfde geplaatste Spurs een uitgebreide overwinning boekten om het voordeel van Arsenal op de vierde plaats te verkleinen. de race voor een top-vier finish naar een punt met nog twee games te spelen.

"We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Alles is open", zei Tottenham-baas Conte. "Het vertrouwen moet komen van het werk dat we elke dag doen. Zeker om een ​​belangrijke wedstrijd tegen Arsenal te winnen, het belang van de wedstrijd voor onze fans, moet ons vertrouwen geven.

Het eindigde met 3-0 voor Tottenham, die misschien wel vierde zou kunnen zijn tegen de tijd dat Arsenal maandagavond naar Newcastle reist.