Choď na obsah Choď na menu

Fiorentina leidt Roma binnen enkele minuten met 2-0

Fiorentina versloeg Roma maandag met 2-0 in de Serie A om hun kansen op kwalificatie voor Europa te doen herleven na drie opeenvolgende nederlagen.

In slechts de tweede minuut van de start reed Nicolás González in goedkope voetbalshirts een paar uitdagingen en hield zijn voeten vast, wankelend in de AS Roma-box totdat Rick Karsdorp een teen in zijn scheenbeen stootte.

Als na twee minuten de Nederlander Rick Karsdorp in goedkope voetbalshirts een penalty op Nicolás González beging, die de Argentijnse spits niet miste om de 1-0 te maken, vergaf Giacomo Bonaventura na elf minuten de verdedigende luiheid van de bezoekers niet om er 2 van te maken -0, in een beweging waarin de Fiorentina-middenvelder geen tegenstand vond om het gebied te bereiken en af te maken.

Roma verscheen in de tweede helft met Zaniolo die een AS Roma voetbalshirts droeg in plaats van Oliveira die van plan was de wedstrijd te heropenen: na de paarse protesten voor een duw van Cristante op Gonzalez, arriveerde Abrahams eerste acute treffer en zijn kopbal raakte net de paal.

Door deze nederlaag staat AS Roma goedkope voetbalshirts op de zevende en zesde plaats in de Italiaanse competitie met een verzameling van 59 punten uit 36 wedstrijden. Fiorentina is beperkt tot het managen van alles tegen een Roma die schaamteloos niet in het spel zit, zowel fysiek als vooral mentaal, een Roma die nooit echt de indruk heeft gewekt in het spel te kunnen komen.

Als Roma op 25 mei Feyenoord verslaat in de finale van de Conference League en niet in de top zes eindigt, heeft Italië drie teams in de Europa League en geen in de Conference League, omdat de kampioen van de Conference League zich plaatst voor de Europa League.

Beide teams staan aangrenzend in de tabel met elk 56 punten. Roma staat zesde, Fiorentina zevende.