Choď na obsah Choď na menu

Yannick Carrasco's eerste helft penalty bezorgt Atletico Madrid een 1-0 overwinning

Atletico Madrid versloeg stadsrivalen en La Liga-kampioen Real Madrid om zichzelf op het punt te zetten zich te kwalificeren voor de Champions League. Atleti had thuis meer kansen in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren totdat ze een penalty kregen na een VAR-check.

Met de LaLiga-kroon van 2021/22 in de hand, rustte Carlo Ancelotti veel van zijn starters die een goedkope voetbalshirts droegen van Real's ongelooflijke comeback-overwinning in de halve finale van de Champions League op Manchester City op woensdag, waaronder Karim Benzema, Thibaut Courtois en Vinicius Junior.

Atlético, die de pas gekroonde La Liga-kampioenen verwelkomde in de Wanda Metropolitano zonder de traditionele erewacht, en Geoffrey Kondogbia teisterden Angel Correa, maar hij schoot naast.

In de eerste helft speelde Esther de bal naar Kosovare Asllani in de overgang. Asllani droeg een goedkope voetbalshirts en ging naar Olga Carmona, die naar binnen sneed en haar schot van de lat krulde.

In de tweede helft schakelde Ancelotti Luka Modric in en Simeone startte na rust met Griezmann in plaats van Correa.

Real Madrid verbeterde toen Vinicius Junior in een Real Madrid voetbalshirts  werd geïntroduceerd in de tweede helft en de aanvaller van Brazilië zorgde voor een goede kans voor Marco Asensio, die werd geblokkeerd. Luka Modric kwam ook de laatste 20 minuten in het spel toen Madrid begon te drukken.

"Het is een heel belangrijke overwinning vandaag", zei Atleti-doelman Jan Oblak in goedkope voetbalshirts, die in de tweede helft een aantal goede reddingen deed. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Madrid is kampioen, maar ze speelden goed, ze wilden de drie punten."