Choď na obsah Choď na menu

De weg naar de finale: de veerkracht van Dortmund en de magie van Madrid

Real Madrid boekte woensdag opnieuw een opmerkelijke overwinning door Bayern München te verslaan en hun plek in de UEFA Champions League-finale veilig te stellen. Het stadion was een zee van kleuren, met supporters gekleed in hun favoriete voetbal shirts die hun geliefde clubs aanmoedigden. Hun tegenstanders, Borussia Dortmund, hebben de kansen getrotseerd om deze fase te bereiken en beloven een boeiende confrontatie tussen de gevestigde grootmacht en de pittige underdog.

De wedstrijd kende een intens drama, waarbij De Ligt een gelijkspel voor Bayern leek te redden met een laat doelpunt in blessuretijd. Het gejuich was echter van korte duur toen het fluitsignaal van de scheidsrechter wegens buitenspel blies, waardoor het doelpunt teniet werd gedaan en de hoop van Bayern op het afdwingen van extra tijd teniet werd gedaan. Echo's van glorie uit het verleden weerklonken toen Bayern, dat deed denken aan hun comeback in de halve finale tegen Manchester City, zichzelf de leiding zag toegeven na een verbluffende tegenaanval van Alphonso Davies in de 68e minuut.

De weg van Madrid naar de overwinning leek onwaarschijnlijk toen Bayern al vroeg een voorsprong pakte en de kansen zich tegen hen opstapelden. Met een 1-0 achterstand steeg de live-lijn voor de overwinning van Madrid naar 15-1 voordat de late gelijkmaker in de 88e minuut werd bereikt, met dank aan Joselu. De Video Assistent-scheidsrechter (VAR) speelde ook een cruciale rol en keurde een doelpunt van Madrid af vanwege een overtreding, wat de spanning nog verder opvoerde. Joselu kwam naar voren als de held en profiteerde van een flagrante fout van Manuel Neuer om de score gelijk te trekken, voordat hij even later de overwinning bezegelde met een tweede doelpunt. Toen het laatste fluitsignaal klonk barstte het Santiago Bernabeu-stadion los in een zee van wuivende Real Madrid tenue, waarmee opnieuw een historische overwinning werd gevierd.

Ondertussen werd de reis van Dortmund naar de finale gekenmerkt door veerkracht en vastberadenheid. Ondanks aanvankelijke tegenslagen, waaronder een verlies voor PSG en een gelijkspel tegen AC Milan, trotseerden ze de kansen met lef en doorzettingsvermogen. Hun kansen om het toernooi te winnen kelderden naar 80-1 na de eerste speeldag, maar verbeterden geleidelijk, met als hoogtepunt hun opmerkelijke stijging naar de finale, met een kans om op een gegeven moment de eindstand te halen op 40-1.