Choď na obsah Choď na menu

Engeland verslaat Nederland in dramatische halvefinalethriller

Engeland verzekerde zich van een plek in de tweede opeenvolgende Eurofinale met een spannende 2-1 comeback-overwinning op Nederland, met als hoogtepunt een dramatisch doelpunt in de blessuretijd. Invaller Ollie Watkins ontpopte zich als de held en ontweek de uitdaging van Stefan de Vrij om de bal in de benedenhoek te schuiven, net op het moment dat de wedstrijd voor verlenging leek bestemd. Met dit late doelpunt werd een intens duel afgesloten in Dortmund, waar Oranje aanvankelijk de overhand had. De zee van oranje en witte goedkope voetbalshirts op de tribunes weerspiegelde de intense rivaliteit tussen Nederland en Engeland in deze aangrijpende halve finale.

De wedstrijd kende een explosieve start, waarbij Xavi Simons Nederland in de 7e minuut al vroeg op voorsprong zette. Simons profiteerde van een defensieve fout van Engeland, greep de bal en loste een krachtig schot van buiten het strafschopgebied, waarbij hij de verre paal raakte en zijn team op voorsprong zette. Deze vroege aanval zette de toon voor een zeer competitieve halve finale.

Engeland kreeg te maken met verdere tegenslagen toen de VAR scheidsrechter Felix Zwayer belde om een ​​incident waarbij Denzel Dumfries en Harry Kane betrokken waren, te beoordelen. Na beoordeling kende Zwayer een strafschop toe, waarbij hij vaststelde dat Dumfries een fout op Kane had gemaakt in de follow-through. Kane zette de strafschop zelfverzekerd om en stuurde de bal laag langs de rechterhand van doelman Bart Verbruggen om gelijk te maken voor Engeland.

De wedstrijd bereikte zijn climax in de blessuretijd. Watkins, die Kane kwam vervangen, maakte de beslissende impact. Toen Watkins een pass kreeg van collega-invaller Cole Palmer, draaide hij zich met zijn rug naar het doel snel om en vuurde een laag schot in de verre hoek af, waardoor het Nederlandse team verbijsterd achterbleef. Terwijl de fans in het stadion trots hun EK 2024 Engeland shirt aantrokken, waren ze getuige van een onvergetelijke wedstrijd vol drama en spanning.

Watkins blikte terug op zijn centrale doel en uitte zijn opgetogenheid: ‘Ongelooflijk – ik heb weken op dat moment gewacht. Het heeft heel wat hard werken gekost om te komen waar ik nu ben. Ik kreeg de kans en pakte die met beide handen aan. handen." De aanvaller van Aston Villa, die vorig seizoen de vierde topscorer in de Premier League was, benadrukte zijn doorzettingsvermogen en bereidheid om het moment te grijpen.

Engeland bereidt zich nu voor op de confrontatie met Spanje in de finale in Berlijn. Spanje verzekerde zich van een plaats in de finale door Frankrijk met 2-1 te verslaan, met doelpunten van de 16-jarige sensatie Lamine Yamal en Dani Olmo. Ondanks een campagne die momenten van inconsistentie heeft gekend, staat het Engelse team van Gareth Southgate op de rand van hun eerste grote trofee sinds 1966, gevoed door dromen van Europese glorie.