Choď na obsah Choď na menu

Late goals stuwen Real Madrid langs Stuttgart in UCL-opener

Real Madrid begon hun Champions League-titelverdediging met een zwaarbevochten 3-1 overwinning op Stuttgart thuis. De wedstrijd kende een dramatisch einde, met late goals van Antonio Rüdiger en Endrick die de overwinning veilig stelden nadat Deniz Undav de gelijkmaker had gemaakt voor de bezoekers. Fans gekleed in Real Madrid tenue vulden de tribunes, wat een elektrische sfeer creëerde die de prestaties van de spelers aanwakkerde.

Stuttgart begon de wedstrijd sterk en dreigde een vroege voorsprong te nemen, maar werd herhaaldelijk ontkend door Real Madrid-doelman Thibaut Courtois. Madrid had enigszins geluk dat ze de rust ingingen zonder tegendoelpunten, maar ze verspilden geen tijd om hun dominantie aan het begin van de tweede helft te laten gelden. Na slechts 30 seconden scoorde Kylian Mbappé zijn eerste Champions League-doelpunt voor de club, door een voorzet van Rodrygo binnen te tikken. De voorsprong was echter van korte duur, aangezien Undav in de 68e minuut gelijkmaakte met een kopbal, wat druk zette op de thuisploeg. Ondanks de tegenslag reageerde Real Madrid goed. Invaller Luka Modric gaf een goed geplaatste corner die Rüdiger in de 83e minuut met een krachtige kopbal omzette, waardoor Madrid weer op voorsprong kwam. Eerder werd een mogelijke strafschop voor Madrid teruggedraaid nadat de scheidsrechter oordeelde dat Rüdiger te gemakkelijk was gevallen. Stuttgart, veerkrachtig als altijd, had gelijkgemaakt en een spannend slot van de wedstrijd voorbereid.

In de laatste momenten voegde Endrick, die vanaf de bank kwam, een derde doelpunt toe met een schot van afstand dat langs de doelman van Stuttgart, Alexander Nübel, glipte. Dit doelpunt verstevigde niet alleen de overwinning van Madrid, maar maakte Endrick ook de jongste Champions League-scorer in de geschiedenis van de club. De ontmoeting liet niet alleen spannend voetbal zien, maar ook de levendige reeks goedkope voetbalshirts die door fans werden gedragen, ter ere van de wereldwijde reikwijdte van de sport.

Courtois, uitgeroepen tot speler van de wedstrijd, reflecteerde op de uitdaging die Stuttgart vormde, en erkende hun aanvallende vaardigheden, terwijl hij opluchting uitte over het veiligstellen van de overwinning. Met deze overwinning begon Real Madrid positief aan het Champions League-seizoen. In de komende competitiefase krijgen ze echter te maken met sterkere tegenstanders, waaronder Liverpool, AC Milan en Borussia Dortmund. Real Madrid wil zo zijn status als Europees kampioen behouden.