Choď na obsah Choď na menu

Mbappé scoort bij debuut terwijl Real Madrid UEFA Super Cup wint

Kylian Mbappé maakte een indrukwekkend debuut voor Real Madrid en scoorde in de 2-0 overwinning van de club op Atalanta in de UEFA Super Cup. De Franse aanvoerder, die voor het eerst in een competitiewedstrijd het iconische witte shirt van Real Madrid droeg, scoorde het tweede doelpunt in de 68e minuut, waarmee hij de Spaanse kampioen de overwinning veilig stelde. De wedstrijd, gehouden in het Nationaal Stadion in Warschau, zag Mbappé 82 minuten spelen, waarin hij vakkundig een pass van Jude Bellingham afrondde en de bal in de bovenhoek van het net schoot. Mbappé droeg trots een van de meest iconische goedkope voetbalshirts ter wereld toen hij zijn debuut maakte voor Real Madrid in de UEFA Super Cup.

Het nieuwe systeem van Real Madrid onder Carlo Ancelotti zag Jude Bellingham in een meer centrale middenveldrol, waardoor hij in de tweede helft de controle over het spel kon nemen. Vinícius Jr. schitterde ook, met een briljante assist voor het openingsdoelpunt van Federico Valverde. Ondanks hun dominantie voelde Madrid nog steeds de druk totdat het doelpunt van Mbappé de spanning verlichtte.

Na de wedstrijd sprak Mbappé zijn vertrouwen uit en zei dat er "geen limiet" is aan het aantal doelpunten dat hij en Real Madrid dit seizoen kunnen scoren. Toen hem werd gevraagd of 50 doelpunten een realistisch doel was, benadrukte hij het belang van teamsucces en zei: "Als ik 50 doelpunten kan scoren, dan zijn het er 50. Maar het belangrijkste is om te winnen en te verbeteren als team, want we gaan winnen als team." Mbappé's debuut in Real Madrid tenue zal worden herinnerd als het begin van een nieuw tijdperk voor de Spaanse giganten.

Ter ere van zijn kenmerkende gebaar werd Mbappé vergezeld door Vinícius Jr. en Rodrygo, zijn mede-aanvallers van wie wordt verwacht dat ze dit seizoen een formidabele kracht zullen zijn in het Europese voetbal. Terugblikkend op zijn debuut, deelde Mbappé zijn enthousiasme over het feit dat hij eindelijk het Real Madrid-shirt mocht dragen, een moment waar hij al lang naar uitkeek. Bellingham, die zelf ook een sterke prestatie neerzette, prees Mbappé en merkte op dat het "voorbestemd" was dat hij zou scoren bij zijn debuut.

Mbappé's overstap naar Real Madrid, die werd afgerond met een gratis transfer van Paris Saint-Germain, maakte een einde aan een langdurige en spraakmakende transfersaga. Hoewel Ancelotti zijn aanvallende opties nog moet verfijnen, met de nieuwe aanwinst Endrick die nog moet spelen, heeft de Italiaanse coach een overvloed aan talent tot zijn beschikking nu Real Madrid aan het nieuwe seizoen begint.